“Dünya Matematik Günü İstanbul” Etkinliğinde Görev Alan Öğrencilere Teşekkür Belgeleri Takdim Edildi

14 Mart Perşembe günü üniversitemizde gerçekleştirilen “Dünya Matematik Günü İstanbul” etkinliğinde görev alan Matematik-Bilgisayar Kulübü öğrencilerine teşekkür belgeleri, Rektörümüz Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ömür Ceylan tarafından takdim edildi. Gösterdikleri üstün başarı ve özverili çalışmalarından ötürü öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Teşekkür belgelerini alan öğrencilerimizin isimleri şu şekildedir:

"DEVXPERIENCE SESSION 5"

Matematik ve Bilgisayar Kulübü, öğrencilerin sektör hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla 29 Aralık Cuma günü "DevXperience Session 5" başlıklı etkinlik düzenledi. Etkinliğe, Senior Data Engineer & Startup Mentor Deniz Alkan konuşmacı olarak katıldı. 

"DEVXPERIENCE SESSION 4"

Matematik ve Bilgisayar Kulübü, öğrencilerin sektör hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla 22 Aralık Cuma günü "DevXperience Session 4" başlıklı etkinlik düzenledi. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Hepsiburada yetkilileri; kullandıkları yazılım teknolojileri ve microservices sistemleri hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi. 
 

"DEVXPERIENCE SESSION 3"

Matematik ve Bilgisayar Kulübü, katılımcılara Microsoft Azure Cloud'un temel konseptlerini teorik olarak anlatmak ve bu bilgileri uygulamalı olarak pekiştirmelerini sağlamak amacıyla 15 Aralık Cuma günü saat 15.00’te Bakırköy yerleşkesi Ataköy binası zemin kat B koridor amfi 3'te "DevXperience Session 3" başlıklı etkinlik düzenledi. Microsoft Most Valuable Professionals (MVP) Mustafa Özdemir'in konuşmacı olduğu etkinlikte; bulut bilişim konseptleri, hizmet modelleri ve Azure'un temel özellikleri hakkında öğrencilere kapsamlı bilgi verildi.


 

DEVXPERIENCE SESSION 1

Matematik ve Bilgisayar Kulübü, katılımcıların veri analizi ve veri manipülasyonu becerilerini geliştirmek amacıyla 27 Ekim Cuma günü saat 16.00’da Bakırköy yerleşkesi Ataköy binası zemin kat d koridoru seminer salonunda "DevXperience Session 1" başlıklı etkinlik düzenledi. "Veri Bilimi Nedir?", "Veri Bilimi Aşamaları", "Veri Toplama ve Temizleme", "Veri Analizi", "Veri Görselleştirme", "Modelleme ve Tahmin" gibi konu başlıklarında bilgilendirmelerin yapıldığı etkinlikte, Python Pandas ve NumPy kütüphaneleri üzerinde de duruldu.
 

Matematik ve Bilgisayar Kulübü Tanışma Toplantısı 

Matematik ve Bilgisayar Kulübü, üyelerin birbirleriyle kaynaşması amacıyla 16 Ekim 2023 tarihinde Bakırköy yerleşkesi Ataköy binasındaki 1. kat çok amaçlı salonda tanışma toplantısı düzenledi. Kulüp başkanı ve başkan yardımcısının konuşmalarıyla başlayan toplantıda, yönetim ekibindekiler kendilerini ve görevli bulunduğu komiteleri tanıttı. Kulüp yöneticileri tarafından kulübün misyonu, faaliyetleri ve gelecek planları hakkında sunumun yapıldığı etkinlikte, katılımcılar kulüple ilgili düşüncelerini ve beklentilerini paylaştı. 

MATHEMATICAL PERFORMANCE USING TEACHING-ASSISTANT LEARNING TOOLS

İstanbul Kültür Üniversitesi Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü ile “1 Decembrie 1918” Alba Iulia Üniversitesi (Romanya) ve Preschool Teacher Training and Medical College in Vrsac (Sirbistan) iş birliğinde, 23-27 Ekim 2023 tarihleri arasında ERASMUS BIP (Blended Intensive Programmes) kapsamında lisans öğrencilerine yönelik “Mathematical Performance Using Teaching-Assistant Learning Tools” isimli uluslararası bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında Üniversitemizi ziyaret eden 24 Erasmus öğrencisine Doç. Dr. Thomas E.

“Başlangıç Seviye Front-End Web Development" Kamp Programı Tamamlandı

Matematik-Bilgisayar Kulübü ile "Patika.dev" platformu iş birliğiyle bahar döneminde 12 hafta boyunca gerçekleştirilen "Başlangıç Seviye Front-End Web Development" kamp programı başarıyla tamamlandı. İki yüz otuzun üzerinde kişinin katıldığı kamp programı, katılımcıların web teknolojileri konusunda yetkin hale gelmelerine yardımcı olmayı hedefleyerek; Visual Studio Code kullanımı, GIT, HTML, CSS, Bootstrap, Veri Yapıları ve Algoritmaları ve JavaScript gibi temel konuları kapsadı.