İTÜ Çekirdek Teknokent Gezisi

Matematik-Bilgisayar Bölümü, Girişimcilik dersi kapsamında saha ve uygulama tarafını da öğrencilerimizin görmesi ve pratikteki farkındalıklarının artması amacıyla 7 Aralık Cuma günü Türkiye'nin önde gelen teknokenti olan “İTÜ Arı Teknokent - İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi”ne teknik gezi düzenledi.

İTÜ Çekirdek Teknokent GezisiUBI Global’in “üniversitelere bağlı kuluçka merkezleri” sıralamasında dünyada 3., Avrupa’da 2. sırada olan ‘İTÜ Çekirdek’i ziyaret eden öğrencilerimiz, girişimcilik ekosistemine adım atmalarına olanak sağlayabilecek ilham verici bir deneyim yaşadılar. 

İTÜ Çekirdek Teknokent GezisiProgramda; İTÜ Çekirdek tanıtımı ile girişim destek, eğitim programlarının içeriği ve girişimcilerin kuluçka aşamalarından yatırım alma aşamalarına kadar olan süreçler yetkililer tarafından öğrencilere anlatıldı. Öğrencilere, İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi'nden çıkmış ve yatırım almayı başarmış üç girişimcinin ilgi çekici iş modeli sunumları da yapıldı.

İTÜ Çekirdek Teknokent GezisiSunumlar sonrasında öğrenciler, Çekirdek ofisi gezerek Ar-Ge bölümündeki 3D printerlar ile modellenmekte olan drone parçalarını inceledi. Buradaki Start-up’larda stajyer olarak görev almak ve girişimci ekosistemini yakından tanımak isteyen öğrencilerimizle de bir başvuru formu paylaşıldı.
 


Son Güncelleme Tarihi: Sa, 12/18/2018 - 10:30