"Matematik Günü"

Matematik-Bilgisayar Kulübü ile Türkiye Matematik Kulübü iş birliğinde, 14 Mart Perşembe günü Bakırköy yerleşkesi Ataköy binasında "Matematik Günü" etkinliği düzenlendi. "Dünya Matematik Günü"nü kutlamak ve matematiği önemli bir yerde tutmak amacıyla her yıl 14 Mart'ta gerçekleştirilen etkinliğe, bu sene İstanbul Kültür Üniversitesi ev sahipliği yaptı. 

"Matematik Günü", Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi'nde Rektörümüz Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe ve kulüp başkanlarının açılış konuşmalarıyla başladı. Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Mert Çağlar ise "Matematikle Oyna" temalı konuşmasını yaptı.

Ardından; Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tınaz Ekim "Oyunlarla Çizge Kuramı", İstanbul Üniversitesi'nden Soner Sezgin "Her Şeyin Teorisi: Olasılık", Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Özer Öztürk "Matematik, Yaratıcılık ve Oyun", Matematik Öğretmeni Vural Aksunkur ise "Matematik Tarihi ve Gelişimi" konulu konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Ayrıca, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Emre Ev Çimen'in moderatörlüğünde Boğaziçi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Serkan Özel, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Doç. Dr. Elif Bahadır ve Marmara Üniversitesi'nden Arş. Gör. Dr. Emine Gülen Ulusoy'un katılımıyla bir panel düzenlendi. 

"Matematik Günü" kapsamında; Ataköy binası B1 katında çeşitli sponsorların stantları açıldı ve eğlenceli etkinlikler yapıldı. Arka bahçede ise origami ve kriptoloji köşesi kurularak, çeşitli atölyeler gerçekleştirildi. 


Son Güncelleme Tarihi: Sa, 04/02/2024 - 11:12