MATHEMATICAL PERFORMANCE USING TEACHING-ASSISTANT LEARNING TOOLS

İstanbul Kültür Üniversitesi Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü ile “1 Decembrie 1918” Alba Iulia Üniversitesi (Romanya) ve Preschool Teacher Training and Medical College in Vrsac (Sirbistan) iş birliğinde, 23-27 Ekim 2023 tarihleri arasında ERASMUS BIP (Blended Intensive Programmes) kapsamında lisans öğrencilerine yönelik “Mathematical Performance Using Teaching-Assistant Learning Tools” isimli uluslararası bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında Üniversitemizi ziyaret eden 24 Erasmus öğrencisine Doç. Dr. Thomas E. Hunt (Derby Üniversitesi - İngiltere) tarafından matematik ve öğrenme performansı; Prof. Dr. Sinan Olkun (Ankara Üniversitesi - Türkiye) tarafından sayı duyusunun temel bileşenleri ve erken sayı duyusunun nasıl geliştirilebileceği; Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mert Çağlar (İstanbul Kültür Üniversitesi, Türkiye) tarafından ise Türk eğitim sistemi, özellikle matematik eğitiminin gelişimi ve yardımcı öğretim araçlarının uygulanması konularında teorik ve uygulamalı dersler verildi. Ayrıca Kültür Koleji ziyaret edilerek; matematik eğitimi için izlenen metotlar, matematik ders içerikleri ve uygulamaları hakkında öğrenciler bilgilendirildi.

Son Güncelleme Tarihi: Cu, 12/01/2023 - 15:04