Öğrencilerimizden Dijital Şehirleşme Yarışmasında Büyük Başarı

ERASMUS+ BIP (Karma Yoğun Programlar) kapsamında; İstanbul Kültür Üniversitesi Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü yürütücülüğünde ve "1 DECEMBRIE 1918" University of Alba Iulia (Romanya) ev sahipliğinde, South-West University in Blagoevgrad (Bulgaristan) ile Obuda University (Macaristan) katılımıyla 20-26 Haziran 2024 tarihleri arasında Romanya’nın Alba Iulia şehrinde “DIGITALIZATION OF FUTURE URBAN LIFE STYLE” başlıklı etkinlik gerçekleştirildi. Bosch, Continental, Transilvania Bankası, Albatros Gold, Ipec, Info Grup, Alba Iulia Belediyesi sponsor ve partnerliğinde düzenlenen etkinlik kapsamında yer alan "Hackathon in4itUAB" yarışmasına, toplamda 15 takım takıldı. Üniversitemiz öğrencilerinden oluşan 4 takımın da yer aldığı yarışmada, dijital şehirleşme başlığı altında hazırlanan projeler on kişiden oluşan jüriye başarıyla sunuldu.

Takımlarımız ve hazırladıkları projeler şu şekilde:

1. Takım: K-Rod Akıllı Baston Projesi

Burak Can Gökpınar - Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü
Bahtiyar Karagüzel - Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü

Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü

İKÜ Uluslararası İlişkiler Birimi’nin desteği; Prof. Dr. Emel Yavuz (Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü), Arş. Gör. Ayşe Nur Altunsoy (Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü), Arş. Gör. Tuğba Sarıcaoğlu (Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü), Yaren Durmaz (Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü), Doğan Zeki Muratoğlu (Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü) yürütücülüğü ve organizasyonunda düzenlenen yarışmada, 15 takım arasında "K-Rod Akıllı Baston" projesi birinci ve "TarGO Mikroişlemci Tabanlı Akıllı Tarım Teknolojisi" projesi ise ikinci oldu.

Ayrıca; BIP etkinliğinin bir ayağı olarak 21-23 Haziran 2024 tarihleri arasında Alba Iulia şehrinde düzenlenen "Difffusion Pop Culture & Business" festivalinde dört takımımız, Growceanu ve Transylvanian Angels Network gibi firma ve kuruluşların melek yatırımcılarına proje fikir sunumlarını gerçekleştirerek, startup oluşturma ve yatırımcı bulma konularında eğitim aldılar. Ürettikleri fikirlerin hayata geçirilmesi konusunda önemli ipuçlarının verildiği bir çalıştayın da parçası olan öğrencilerimizin, edindikleri bilgileri kullanarak başarılarını devam ettireceklerine inanıyoruz.

Tüm takımlarımızı göstermiş oldukları başarıdan dolayı kutlarız. İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencilerinin uluslararası tanınırlıklarını artırdıkları bu etkinliği düzenleyen Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü'ne de ayrıca teşekkür ederiz.

Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü

Son Güncelleme Tarihi: Cu, 07/05/2024 - 12:49