TEKNOFEST'22 Sunum Özel Ödülü KUASAR Takımına Verildi 

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST, bu yıl 101 paydaşı ve sponsorları dahil 130 katılımcı firmanın yer aldığı dev bir organizasyon olarak beşinci kez gerçekleştirildi. Milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda gençlerin ilgisinin artırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için “Teknoloji Yarışmaları”, bu yıl 40 ana yarışma ve 99 farklı kategoride düzenlendi. Yarışmalara; 81 il, 107 ülkeden 150 binin üzerinde takım, 600 binin üzerinde katılımcı başvuruda bulundu.

TEKNOFEST’in final etabına, 30 Ağustos - 4 Eylül tarihleri arasında Samsun ev sahipliği yaptı. Çarşamba Havalimanı'nda gerçekleştirilen festivali, altı günde 900 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl Samsun merkezli olarak Karadeniz genelinde düzenlenen TEKNOFEST, toplamda 1 milyon 250 binden fazla kişiyi ağırladı. 

"Engelsiz Yaşam Teknolojileri" kategorisinde TEKNOFEST yarışmasına katılan üniversitemiz öğrencilerinden oluşan ve IEEE Kulübü bünyesinde yer alan KUASAR takımı, K-ROD Akıllı Baston Projesi ile 5-7 Ağustos 2022 tarihleri arasında Trabzon’da yapılan final etabında çalışmalarını sergilemiş ve jüri değerlendirmesinden başarılı bir şekilde geçmişti. 

Yarıştıkları kategorideki 250 takım arasından ilk 10’a giren ve festivalin Samsun etabına projelerini tanıtmak üzere özel olarak davet edilen KUASAR takımı, yaptıkları başarılı tanıtım ile "Sunum Özel Ödülü"nü almaya hak kazandı. 

Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Emel Yavuz'un danışmanlığında; İrem Nur Yıldırım (Takım Kaptanı – Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü), Şevval Nur Dönmezler (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü), Furkan Karayel (Endüstri Mühendisliği Bölümü), Elif Şeker (Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü), Faruk Emre Özcan (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü), Arda Yaşar Erdoğan (Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü) ve Burak Şehitoğlu’nun (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü) yer aldığı takımımızı başarılarından ötürü kutluyoruz. 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 09/12/2022 - 10:09